Ormanlar Sürdürülebilir Bir Gelecek için Anahtar


Orman Koruma Konseyi (FPC), toplam alanı gün geçtikçe küçülen dünya ormanları için zaman tükeniyor, hükümetleri hem ağaçlara hem de onlara güvenenlere her şey dahil bir yaklaşım geliştirmeye çağırıyor.

Ormanlar Sürdürülebilir Bir Gelecek için Anahtar

Araştırmalara göre, ormansızlaşmayı durdurmak, ormanları sürdürülebilir bir şekilde yönetmek, bozulmuş ormanları restore etmek ve dünya çapında ağaç örtüsüne eklemek, gezegen ve halkı için potansiyel olarak zarar verici sonuçlardan kaçınmak için eylemler gerektiriyor.

Ormanlar ve ağaçlar, insan geçimine yaygın olarak bilinenden çok daha fazla katkıda bulunur ve gıda güvenliği, içme suyu, yenilenebilir enerji ve kırsal ekonomilerde önemli roller oynar. Gelişmekte olan ülkelerdeki kırsal haneler için gelirin yaklaşık yüzde 20'sini - özellikle birçok alanda daha fazlasını - sağlıyorlar ve dünya çapında her üç kişiden biri için yemek pişirmek ve ısınmak için yakıt sağlıyorlar.

Orman Koruma Konseyi (FPC), ormanların iklim değişikliğiyle mücadeleden biyolojik çeşitliliğin korunmasına, eşitsizliklerin azaltılmasına ve kentsel habitatların iyileştirilmesine kadar uzanan gündem hedefleri için ne kadar önemli olduğunun altını çiziyor. 

Yapılması gereken çok iş varken, Orman Koruma Konseyi (FPC) dünya ormanları ve ağaçlarıyla ilgili artan farkındalığa ve sürdürülebilir uygulamalarda artış sağlanmasına teşvik ediyor.

Örneğin, günümüzde kağıdın yüzde 56'sından fazlası geri dönüştürülüyor, bu oran 1970'te dörtte birden az. Bu arada, inşaat için ahşap paneller yapmak için atılmış malzemelerin kullanılması, son yirmi yılda üretimin taze kereste gereksinimlerinden dört kat daha hızlı büyümesini sağladı. 

Orman Koruma Konseyi (FPC) ormanların sürdürülebilir yönetimi konusunda standartlar geliştirerek ve insanları bu konularda bilinçlendirerek yoluna devam ediyor.